Kycklingbiffar med soltorkade tomater, ugnsrostad potatis och ädelostsås. Kyckling, soltorkade tomater och örter gifter sig så fint tillsammans och detta är en relativt enkel rätt som fungerar lika bra till vardagsmiddagen som till festligare tillfällen
Fukta händerna med vatten och rulla ca 20 stycken bollar, lika stora som pingisbollar. Smält smöret gyllenbrunt i en stekpanna och stek biffarna i omgångar, cirka 3 minuter per sida
Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till och med. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Kyl och frys helt tomma och skafferiet fasligt ensligt. Dottern jublade vid hemkomst och fick feeling och satt och spelade Per Moberg bredvid mig under tiden jag lagade maten
Dom kommer allt mer sällan nu, men ni som hängt med på Instagram vet ju att jag just nu är gravid och då har inte orken eller inspirationen varit på topp
En riktigt fin och bra film, den kan jag verkligen tipsa om. -) Ska "förfira" lite snart med rött gott vin, oliver och god ost, kanske en chokladbit också
Riv potatis och lök. Blanda samman lök, potatis och kycklingfärs. Lägg sedan de stekta biffarna i en ugnsform/plåt och låt dem gå färdigt i ugnen på 200 grader
Servera kycklingbiffarna med nudlar/böngroddar, salsa och sweet chilisås. Salt och peppar. Stek kycklingbiffarna i olja i en stekpanna på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.