Servera allt till den färdigkokta oxbringan. 600 g oxbinga (rimmad, färdigkokt skuren i skivor). 2 st äpplen (cm-stora tärningar). 5 cm skivor) 2 st äpplen (cm-stora tärningar) 1 msk smör
Så den här veckans vegorätt får bli en ljummen sallad med ugnsrostad pumpa, kokt durra och halloumi. Skala, kärna ur och tärna pumpan, skala, kärna ur och skär äpplet i grova bitar, skala och dela vitlöken
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Karamelliserade äpplen. äpplen. 4 äpplen ( medelstora). 4 äpplen ( medelstora). Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligt alternativ till smulpaj
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Efter en midsommarhelg är jag nog inte ensam om att ha kokt färskpotatis över i kylen. Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.