Idén till kakan kommer från Australiensiska Masterchef som jag kikade på härom dagen. En Genoise är en slags sockerkaka som inte innehåller ngn jäsninsmedel i form av bakpulver eller bikarbonat, istället handlar det om att vispa in mycket luft i kakan genom lång vispning över vattenbad
Som jag berättade i går, fick jag en ny bakbok av Emma direktimporterad från Australien med en massa australiensiska recept på kakor, pajer och bakverk
Receptet på AUSSIE Hot Sangria är baserat på AUSSIE Kangarouge Shiraz, ett medelfylligt, eldigt och generöst australiensiskt vin med välbalanserad blåbärskaraktär och en trevlig eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta, lakrits och eucalyptus
Just den kombinationen kallas för Peach Melba och kommer sig av en efterrätt som skapades på Hotel Savoy i London till ära för den australiensiska sopranen Nellie Melba vid hennes Europabesök 1892
Vinet är ett nytt Shiraz från Australiensiska. Jag är så bortskämd med bra kött och har nästan testat mig igenom hela köttdisken på Gårdsbutik Thuresson
Jag lärde mig översätta recept, lärde mig vad olika ingredienser heter på engelska, och jag lärde mig - the hard way - att det är skillnad på en amerikansk, en australiensisk och en brittisk cup
Och nu planerar vi en resa till Australien för att besöka ”våra” Australiensiska tonåringar. En liten hyllning till de tre australiensiska ungdomar som periodvis bott hos hos under 2014
Australiensiska Donna Hay har flera pastarecept med kapris i. Det här är en tacksam pastarätt att svänga ihop om man inte har många ingredienser att hurra för därhemma
I Sverige är vi generellt sett ganska dåliga på att använda mynta i mat, men om man spanar in Jamie Oliver eller australiensiska Donna Hay förekommer mynta lika ofta som ordet nakenchock gör i svensk kvällspress
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.