Nu när det är adventstider och det börjar vara dags för julbaket måste jag ännu en gång påminna er om receptet på Britt’s goda smörkransar, detta är en mina favoritkakor
Första maj helgen firades med en lânghelg i Sardinien. Lânghelgen var allt för kort men vi hann i alla fall sola, vandra i bergen och äta gott (även om vi inte hann med nâgon pizza)
Spröda irakiska kakor med smak av kardemumma. Hjorthornssaltet gör kakorna extra spröda och goda. Du kan byta ut hjorthornssalt mot bakpulver, men det ger inte samma spröda konsistens till kakorna
Det där med veckomatsedel funkar inte för oss ("jahaaa, har vi bestämt att vi ska äta pasta idag nä det är vi inte sugna på vi gör pannkakor istället") så istället för att slänga en massa mat har vi handlat lite efter hand (och faktiskt kommit på att om man anstränger sig lite så behöver det inte kosta så mycket mer än att storhandla)
Dessa klassiska chokladkakor måste nästan vara min favorit bland småkakor. Receptet hittade jag i Sju sorters kakor, som jag nu äntligen själv har i min ägo efter att i många år nyttjat min mors exemplar
En annan utmaning för deltagarna i programmet denna säsong var att baka dubbla småkakor efter ett för dem okänt recept och bloggaren Katarina var inte sen att föreslå mig att efterlysa recept som skulle ge mig en utmaning
Jag har varit fullkomligt tokig i dessa kakor i x antal år. Numera är jag fortfarande lika barnsligt förtjust i kakorna som jag var då och köper mer än gärna (och ofta) en klanrutig förpackning när jag ser dem
Och den som inte tycker om de här kakorna måste vara galen. Så här gör du Gretas Syltkakor. Det är Greta, 7 år - som vill berätta för er att hon har bakat syltkakor - nästan alldeles själv. Sätt in kakorna i ugnen och grädda i ca 14 minuter