1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Men, här är får du i dig bara hälften av kolhydraterna (varav dessa är långsammare tack vare fiberinnehåll), dubbelt så mycket protein och något mera fett, men detta är nyttigt fett
Vilken tur att jag då har den här godingen i kylen, halleda så sagolikt god den här cheese-caken är. Med andra ord kan du byta ut ingredienserna i själva fyllningen till det du har hemma men se till att måtten stämmer
Men grejen är att just nu är det smått omöjligt för mig att baka något mer avancerat, eftersom kindergarten råkar vara stängt idag och alla tre barnen är hemma
), råvarorna får man liksom leta efter i frysdiskarna, bland denna uppsjö av färggranna paket, som erbjuder något som är helt eller delvis redan bearbetat
Att raggmunk dessutom är så himla gott med en bit fint fläsk till gör ju inte det hela sämre. Man har ont om tid i bland och då finns det rätter som är riktigt bra att ta till för att få lite omväxling
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Mixa nötterna en stund, men inte så det blir mjöl utan det ska vara lite bitar att tugga på. Blanda ner lakrits, kakao och vanilj och mjölet så konsistensen blir bättre så det går att rulla bollar
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut attvara klara innan avbryter man bara tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.