2,5 dl
gräddfil 1 tsk bikarbonat 175 g smör 2,5 dl socker 2 ägg 4,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt Fyllning: 1/2 dl socker 1 tsk kanel Blanda gräddfilen och bikarbonaten och låt stå en stund. Rör smör och socker pösigt rör i ett ägg i taget Blanda mjöl och vaniljsocker, bakpulver och salt. rör ned det i öggsmeten omväxlande med gräddfilen Smörj och bröa en form ringla ned smeten tillsammans med fyllningen Grädda kakan ca 1 timme i 175 grader
Gör så här. Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften. Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen
Blanda snabbt ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, kanel och mjöl till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder
Kommentarer
siggepip
Saftig och god med krispigt täcke
Logga in eller Registrera för att kommentera.