Mjuka kakor

Mjuka kakor

  • 52 Recept
Rulltårta

Rulltårta

3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 dl grädde eller  0,5 dl mjölk
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

En klassiker. 3 Ägg3dl Socker175g SmörSkalet från 1 Apelsin3dl Mjöl1tsk Bakpulver3dl Florsocker1½-2msk Apelsinjuice50g Hackade Apelsinskal (1 påse)Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet
Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka grundrecept

Sätt ugnen på 150°. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan
Kladdkaka med Hallon

Kladdkaka med Hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor
Saffranskaka med apelsinglasyr

Saffranskaka med apelsinglasyr

Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Vispa ägg och socker vitt och poröst
Markus Äppelkaka

Markus Äppelkaka

Chrisse fortsätter sitt höstprojekt även denna höst och testar nya äppelkakor. Dagens recept är hämtat från Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay

Muffins med rabarberplopp

Muffins med rabarberplopp. 10 maj 2016, 09. 00. God morgon. Verkar som vädret bjuder på ännu en härlig dag. Tur att man har ett jobb som tillåter mycket utevistelse, lider med er som måste sitta inne hela dagen

Lingonkaka

Blanda de torra ingredienserna. Häll mjölken i det smälta smöret. Rör ihop allt. Tillsätt lingonsylten. Häll i rund form
Moccarutor

Moccarutor

Vispa ägg och socker. Blanda i resterande ingredienser. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna något

Farmor Vivvis Chokladkaka

Vispa ägg och socker rör i smöret. Lös upp kakao och vanilj i det heta vattnet. Rör i hop. Häll upp i springform

Havremuffins

Skeda upp i muffins formar ca 20 st. Strö över råsocker. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter 3 Dl Havregryn

Dajmkaka

Blanda allt. Häll i smord liten långpanna. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min. Hacka under tiden 2 st dubbelsäng

Astrids Kanelkaka

2,5 dl gräddfil 1 tsk bikarbonat 175 g smör 2,5 dl socker 2 ägg 4,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt Fyllning
Silviakaka

Silviakaka

Vispa ägg och socker och rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper ( ca 20 x 30 cm)
Kardemummakaka med rabarber.

Kardemummakaka med rabarber.

Topping. florsocker. Ugn 175°. Gör så här. 1. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten på formen
Snabb äppelkaka

Snabb äppelkaka

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter