Gör så här. Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften. Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen
dessa härligt doftande kanelkakor som jag snubblade över hos Bak Fia. Kanelkakor , ca 30 st 125 g mjukt smör 2½ dl råsocker ½ dl ljus sirap 1 ägg 5 dl vetemjöl drygt 1 tsk malen kanel 2 tsk bikarbonat 1 nypa salt strösocker till rullning Vispa ihop smöret och sockret
För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Kakorna innehåller mycket socker och blir därför lite knäckiga i konsistensen. Kakorna pöser upp under gräddningen för att sedan sjunka ner och bli de lätt krackelerade seg-hårda formkakorna
Blanda snabbt ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, kanel och mjöl till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder
Receptet på de här munkarna finns hos Lands bloggare Katarina Ekeström. Och hon tipsar om att införskaffa både en bra köksvåg och en pålitlig kökstermometer för att verkligen lyckas med det här receptet
Sockerkaka med kanelsocker är en klar favorit här hemma, så tokgott med det knapriga kanelsockertäcket ovanpå, även så gott med kanelsockret i mitten av kakan, helt enkelt en supermumsig sockerkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.