Asiatisk lax ”halv-sushi” med nudelsallad
Svenskekocken
Svenskekocken
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  •  
  • Varm marinad
  • 5 msk matolja
  • 5 msk sesamolja
  • 1 dl sojasås
  • 5 tsk fisksås
  • 1/2 dl oystersås
  • 5 msk flytande honung
  • 1 st lime, juicen + zest
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tumstorlek ingefära, riven
  • 5 msk mirin – risvinäger
  • 1 tsk chiliflakesev. en skvätt vatten
  • 250 gram glasnudlar – lägg i en bunke och slå på kokande vatten. Skölj sedan av i kallt vatten
  • Ett litet vitkålshuvud – strimlas
  • 1 bit riven rättika, kanske 10 cm 1 strimlad gurka
  • 100 gram sockerärtor, tunt tunt skivade
  • 10 st champinjoner, tunt skivade
  • 3 st morötter – strimlade
  • 2 salladslökar – skivade
  • 4 msk matolja
  • 1 st lime, juicen
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk fisksås
  • salt
  • svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.