Apfelstrudel – recept på klassisk äppelstrudel
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7-8 ark filodeg, färska plattor
  • 175 g smör, smält
  • 11 äggula
  • 12 msk strösocker
  • 18 äpplen
  • 12 msk smör
  • 13-4 msk socker
  • 11 dl gula russin
  • 1 crème fraiche eller glass
  • 1 eventuellt lavendelblommor (ekologiskt odlade)Fyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Fräs halvmjuka­ i smör­ i cirka 5 minuter. Strö över socker.­ Blanda i russin. Låt kallna.

  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut ett filodegsark på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med det smälta smöret. Lägg på det andra arket. Pensla med smöret. Fortsätt på samma sätt med resten av plattorna.
  • 1 Bred ut äppelfyllningen på och rulla ihop degen från kortsidan som en rulltårta, ej för hårt.

  • 1 Pensla rullen med äggulan. Strö över socker.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar med en vass kniv.
  • 1 Servera med crème fraiche eller vaniljglass. Garnera med lavendel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.