1 eventuellt
lavendelblommor (ekologiskt odlade)Fyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Fräs halvmjuka i smör i cirka 5 minuter. Strö över socker. Blanda i russin. Låt kallna.
1 Sätt
ugnen på 200 grader. Lägg ut ett filodegsark på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med det smälta smöret. Lägg på det andra arket. Pensla med smöret. Fortsätt på samma sätt med resten av plattorna.
1 Bred
ut äppelfyllningen på och rulla ihop degen från kortsidan som en rulltårta, ej för hårt.
1 Pensla
rullen med äggulan. Strö över socker.
1 Grädda
i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar med en vass kniv.
1 Servera
med crème fraiche eller vaniljglass. Garnera med lavendel.
Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Hållbarheten på saltgurkan är flera månader, då saltlagen fungerar konserverande
Klassisktreceptpå rulltårta med sylt – gör så här. Fler receptpå rulltårta. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Mät upp och häll på 4 cl gin i varje glas. Fyll två höga glas med isbitar. Fyll sedan upp glasen med tonic water och garnera eventuellt med en skiva citron eller lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.