Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens. När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar
Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan. Färga marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg och låt en liten bit vara ofärgad, blanda gärna färgerna
I helgen gjorde jag en prinsesstubbe med hemmagjord marsipan och den blev så god så. Sådärja då var snart onsdagen avklarad, dagarna går så fort och jag skulle behöva några fler timmar på dygnet för att hinna med det jag vill göra
Mixa mandlarna fint med matberedaren. Färga in med valfri hushållsfärg. Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten
Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens. När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar
Favorittgodteriet er marsipan. Enkelt å lage, få ingredienser og på grensen til sunt. Form den rundt en kule av nougat og rull den i mørk sjokolade, så har du hjemmelaget Mozartkule
Av marsipanen kan du göra olika typer av marsipangodis, figurer, bitar doppade i choklad med mera. Vill du färga marsipanen, vispa då ut hushållsfärg i äggvitan innan du tillsätter den
Till höstlovet och vår tripp till Vasa hade jag passat på att baka Roy Fares tårta med massor av apelsiner och choklad, vilket gjorde den vackert solgul med ett härligt täcke av chokladtryffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.