Marsipan
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 11 dl vetemjöl
  • 1200 g mandel
  • 14 dl florsocker
  • 12 droppar bittermandelessens
  • 1 Karamellfärg
  • 11 dl vispgrädde 1 dl vetemjöl 200 g mandel 4 dl florsocker 2 droppar bittermandelessens KaramellfärgKoka ihop grädde och vetemjöl. Blir en deg. Låt svalna. Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens. Färgsätt med karamellfärg. Ta 1-2 droppar i taget tills du fått önskad färg. Tips: När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. När du kavlat färdigt tar du bort översta plastfolien. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan. Ta sedan bort den andra biten plastfolie. Att göra rosor (Beskrivningen nedan blir två rosor. Se även bilderna): Kavla ut marsipan mellan folie som jag beskriver ovan. Ta ut 3 st lika stora cirklar med hjälp av t ex ett pepparkaksmått. Lägg dem omlott. Rulla ihop. Börja rulla från cirkeln, som ligger underst. Della rullen på mitten. Dra lite försiktigt ut flikarna och böj dem lite, så formar du en ros. Lycka till!!!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.