Krydda med salt och peppar. Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna tillsammans med vitlöken. Lättlagad och god vardagsmat som 1-åringen dessutom åt med glädje av, vilket inte var planerat
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera med bulgur. Stek dem i smör 45 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 45 minuter, nu under lock
Riv skalet fint, och pressa ur saften, Blanda kycklingbitarna med apelsinskal, salt och peppar. Blanda apelsinsaften med buljong (eller vatten), creme fraiche och socker
Börja med marinaden. Just nu, när vi lagar asiatisk mat här hemma så växlar vi mellan Pulled Chicken Teriyaki och denna underbart goda apelsinkycklingen
Fyll kycklingen med lök, apelsin och rosmarinkvistar. Gnid in kycklingen med smörklickar, salt, peppar och rosmarin och lägg i en ugnsfast form tillsammans med lök- och apelsinbitarna som inte fick plats i kycklingen
Pensla dem med matolja. Krydda lättmajonnäs med lite hackad paprika och hackad färsk koriander. Bjud kycklingbenen tillsammans med potatis, majonnäs, grönsaker och vitlöksbröd
Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt. Massera kycklingen med oljeblandningen. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.