Ankbröst med grapefruktsås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ankbröst (ca 600-700 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  •  
  • Grapefruktsås
  • 1 blodgrapefrukt
  • ½ dl ljust muskovadosocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk kycklingfond
  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk arrowrot eller maizena majsstärkelse
  • 1 krm salt
  •  
  • Potatis- och selleripuré
  • 600 g mjölig potatis t ex King Edward
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2-2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1½ tsk salt
  •  
  • Tillbehör
  • 300 g haricots verts
  • 300 g shiitakesvamp
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 + 1 tsk smör
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • ½ + 1 tsk salt
  • 1 + 1 krm nymald svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.