1 ananas
på burk med spad (tillräckligt för att täcka formen)
11
ägg
12 msk
socker
10,5 tsk
riven muskot
10,5 tsk
malen kanel
11 liten
nypa salt
14 msk
ljus sirap 150 g vetemjöl 2 tsk bakpulver 85 g smör 2 msk mjölk ananas på burk med spad (tillräckligt för att täcka formen) 1 ägg 2 msk socker 0,5 tsk riven muskot 0,5 tsk malen kanel 1 liten nypa saltOm ni använder rå frukt, koka den i sirapen i ca 15 minuter innan ni slår på smeten. Värm ugnen till 180 grader. Häll sirapen i botten av formen och ordna frukten så att det helt täcker i överlappande skivor, slå även på lite av spadet från burken. Värm i ugnen tills sirapen bubblar och delar av spadet kokat bort. Vispa under tiden smör och socker, tillsätt ägg och sedan salt, mjöl och kryddor gradvis under omrörning tills allt har blandats väl. Om smeten är för tjock, tillsätt mjölken. Sprid smeten jämnt över den varma frukten och sirapen, och baka i ugnen ca 20-30 minuter. Testa med en provsticka om kakan är klar, den ska vara torr. Låt svalna och kör en kniv runt kanterna, sätt en större platta ovanpå och vält över kakan så att frukten är på toppen.
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.