Falska wienerbröd med vaniljkräm
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 1 vaniljkräm
  • 1 färska jordgubbar
  • 1 ägg, till pensling
  • 12 krm vatten, till pensling
  • 1 Vaniljkräm:
  • 11 vaniljstång
  • 13 äggulor
  • 13 dl mjölk
  • 13 msk socker
  • 11 1/2-2 msk majsena
  • 11 1/2 msk smörVaniljkräm:
  • 1 Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången, fröna, äggen, mjölken, sockret och majsenamjöl i en kastrull och vispa alltsammans.
  • 1 Hetta upp och låt blandningen sjuda, absolut inte koka. Rör hela tiden.
  • 1 När den börjar tjockna, häll över krämen direkt i en skål och blanda ner smöret och rör tills det smält. Låt vaniljkrämen svalna. Ska det gå undan, sätt kastrullen i ett kallt vattenbad, rör tills krämen svalnat.
  • 1 Falska wienerbröd:
  • 1 Sätt ugnen på 250 grader.
  • 1 Tina smördegsplattor.
  • 1 Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen.
  • 1 Lägg en klick vaniljkräm i mitten av degen.
  • 1 Vispa ägg och vatten, pensla wienerbröden.
  • 1 Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 7-10 minuter eller tills de har fått fin färg.
  • 1 Låt kallna. Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.