1 Dela
vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången, fröna, äggen, mjölken, sockret och majsenamjöl i en kastrull och vispa alltsammans.
1 Hetta
upp och låt blandningen sjuda, absolut inte koka. Rör hela tiden.
1 När
den börjar tjockna, häll över krämen direkt i en skål och blanda ner smöret och rör tills det smält. Låt vaniljkrämen svalna. Ska det gå undan, sätt kastrullen i ett kallt vattenbad, rör tills krämen svalnat.
1 Falska
wienerbröd:
1 Sätt
ugnen på 250 grader.
1 Tina
smördegsplattor.
1 Vik
in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen.
1 Lägg
en klick vaniljkräm i mitten av degen.
1 Vispa
ägg och vatten, pensla wienerbröden.
1 Grädda
dem i mitten av ugnen i cirka 7-10 minuter eller tills de har fått fin färg.
1 Låt
kallna. Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250C tills de får lite färg. Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.