1210 g
strösocker (2,3 dl) 200 g smör 400 g (6,6 dl) vetemjöl 0,5 krm salt 20 g vaniljsocker (1 msk + 1 tsk) 5 g bakpulver (1 tsk) 55 g ägg (1 st)
1 Fyllning500
g filmjölk (6 dl) 220 g ägg (4 st) 10 g vaniljsocker (2 tsk)
1 Till
servering florsockerFörbered en ugnsform (ca 22 x 30 cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop socker, smör, vetemjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och ägg till en smulig deg. Ta bort hälften av smulorna och tryck ut resterande i formen tills det täcker botten. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och filmjölk och häll över. Avsluta med att smula över resten av degen tills det täcker hela formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg. Låt kakan svalna och avsluta med att pudra över florsocker.
24 Januari 2019. Miljonärskaka med jordnötter. Ett av mina populäraste recept under förra året var denna Miljonärskaka och jag är inte förvånad att den blev så poppis för den är verkligen jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.