Doroteakaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 210 g strösocker (2,3 dl)
  • 1200 g smör
  • 1400 g (6,6 dl) vetemjöl
  • 10,5 krm salt
  • 120 g vaniljsocker (1 msk + 1 tsk)
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 155 g ägg (1 st)
  • 1500 g filmjölk (6 dl)
  • 1220 g ägg (4 st)
  • 110 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 1 florsocker
  • 1210 g strösocker (2,3 dl) 200 g smör 400 g (6,6 dl) vetemjöl 0,5 krm salt 20 g vaniljsocker (1 msk + 1 tsk) 5 g bakpulver (1 tsk) 55 g ägg (1 st)
  • 1 Fyllning500 g filmjölk (6 dl) 220 g ägg (4 st) 10 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 1 Till servering florsockerFörbered en ugnsform (ca 22 x 30 cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop socker, smör, vetemjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver och ägg till en smulig deg. Ta bort hälften av smulorna och tryck ut resterande i formen tills det täcker botten. Vispa ihop ägg, vaniljsocker och filmjölk och häll över. Avsluta med att smula över resten av degen tills det täcker hela formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg. Låt kakan svalna och avsluta med att pudra över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.