150 g smör, rumstempererat. 1,5 dl florsocker. 0,5 g saffran+ 1 tsk strösocker. 50 g jäst. 1,5 dl strösocker. 0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade. 225 g smör, rumstempererat. 12-14 dl vetemjöl. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Låt jäsa i ca 25 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. 5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. 150 g smör. 1,5 dl florsocker. 0,5 g saffran. 50 g jäst. 1,5 dl strösocker. 0,5 tsk kardemummakärnor. 225 g smör, rumstempererat
0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 3,5 dl mjöl. 1,5 msk vaniljsocker. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 5. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 2 ägg 3,5 dl mjöl. 1,5 msk vaniljsocker
50 g mjölkchoklad. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 125 g kokosfett. 50 g smör. 5. 0,5 dl socker. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 0,5 dl ljus sirap. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. 5. 150 g mörk choklad. Ställ dem i kylen i ca 5 min så chokladen stelnar och pensla sedan ytterligare ett lager som även det ska stelna i kylen. 5. 1,5 dl sötmandel. 250 g nougat. 150 g mörk choklad. 0,5 tsk malen kanel. 50 g mjölkchoklad. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 5. 50 g mjölkchoklad
Strö ut hälften av smör- och mandelmassafyllningen. 25 g jäst. 50 g smör, rumsvarmt. 150 g mandelmassa. 50 g smör, kylskåpskallt. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min. 5. Grädda kransen längst ner i ugnen i 30–35 min. 25 g jäst. 150 g mandelmassa. 50 g smör, kylskåpskallt
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
0,5 tsk curry. Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. 0,5 tsk curry. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. 1,5 dl grädde. 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 505, hackad. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 5. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 5. 2,5 dl grädde. 5 msk kakao. 0,5 tsk salt. 25 g rumstempererat smör. Koka upp och låt koka kraftigt i ca 25 min. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. 5. 15 droppar pepparmintsolja. 5. 36-40 st. 50 g smör. 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 5. ca 25 st. 1,5 dl vispgrädde. 0,5 dl strösocker. 50 g smör. 0,5 tsk malen kanel. 5. 1,5 dl grädde. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 505, hackad. 8 dl K-special. 2,5 dl grädde. 5 msk kakao. 0,5 tsk salt. 25 g rumstempererat smör. 15 droppar pepparmintsolja. 36-40 st. ca 25 st
1,5 dl vispgrädde. 25 g smör. 250 g mörk choklad, hackad. (om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). 3,5 msk sötströ. Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =) 1,5 dl vispgrädde. 25 g smör. 250 g mörk choklad. 3,5 msk sötströ
400 g torsk1 bit lax1 gul lök, hackadsmör att steka isalt, timjan1 fiskbuljongtärning½ tub mjukost2,5 dl tomat och saffran creme fraise3 dl gräddeca 3 msk vetemjölvit sås. 50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter
5 tortillabröd1 burk salsasåsca 300 g köttfärs1 påse tacokrydda1 dl vattensmör att steka iostBörja med att steka köttfärsen i lite smör, blanda i tacokryddmixen och ca 1 dl vatten. Grädda i ca 25 minuter i 225 grader. 5 tortillabröd
Känn med en sticka om potatisen är mjuk - då är frestelsen klar. 0,5 sats picklad rödlök (se recept nedan). Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och låt sedan lagen svalna. Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 5. 4-6 portioner. 0,5 purjolök. 0,5 msk tomatpuré. 0,5 msk kaviar. 5. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 50 g smör. 1,5 dl socker. 5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader. 4-6 portioner. 0,5 purjolök
Första December och i går kom den första snön här på ön. ca 50 små (16-20 stora). 175 grader. 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk malen ingefära. 1-2 tsk malen nejlika. 50 g mjukt smör, det ska vara "nästan" smält. 250 g kesella. 2-4 msk florsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). ca 50 små. 16-20 stora. 175 grader
150 g mandelmassa. 150 g mörk choklad. 150 g mörk choklad. Sätt ugnen på 150 grader. 5. Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat
Vi firar inte Lucia till minne av henne dock utan i den julianska kalendern inträffade vintersolståndet den 13 december dvs årets mörkaste natt. ca 35 st. 150 g rumstempererat smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 1,25 dl socker. 1 ägg (eller 250 g kesella). 1,5 l vetemjöl. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 12-14 dl vetemjöl. Baka av 250 grader 8-10 min. 250 g mandelmassa. ca 35 st. 150 g rumstempererat smör
Även om saffran känns som en jul- och luciakrydda så kan man använda den året om. 0,5 dl strösocker. 1-2 msk vatten. 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk vaniljsocker. 1,5 dl florsocker. 1-1,5 msk pressad apelsin. Sätt ugnen på 175 grader. 5. 0,5 dl strösocker. 1-2 msk vatten. 4,5 dl vetemjöl. 0,5 tsk vaniljsocker. 1,5 dl florsocker. 1-1,5 msk pressad apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.