Idag bjuder jag på ett enkelt recept på fantastiskt goda apelsin-ochkardemumma muffins. Muffinsen blir mjuka, syrliga och får den där härliga smaken av nymald kardemumma, perfekta att baka hela året runt
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Blanda mjöl, smör, socker, sirap, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, salt
Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. INGREDIENSER2 1/2 dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.