Apelsin och mandelkakamed saffran och choklad. Smakerna från kokt apelsin, saffran och mörk choklad gifter sig fint med varandra och ger en riktig vuxenkaka
Dessa dekorerades med ouppvispad mörkchoklad ganache som det även kommer ett recept på längre ner. Idag bjuder jag på ett enkelt recept på fantastiskt goda apelsin-ochkardemumma muffins
Alpros vispbara ”Airy & Creamy”). Denna mandelkaka är i grund och botten en glorifierad version av en helt vanlig sockerkaka men som med enkla medel i form av mandelmassa, bittermandel och apelsinskal får en helt annan dimension av lyx
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi är alltså tillbaka hemma och har satt igång med bak och pyssel direkt
Vispa smör i en bunke, med elvisp, någon minut. Tillsätt strösockret och apelsinskal. Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver
Gör man marmelad på frukt som är väldigt mogen kan man därför behöva byta ut en del av sockret mot syltsocker, men jag tycker oftast att man brukar komma undan med att bara koka marmeladen lite längre, särskilt när man använder citrusfrukter
Pressa över saften från två apelsiner, knäck äggvitorna och häll på rejält med kanel och kardemumma. Det finns bra alternativ, helt klart, men jag vill gärna ha den där müslin med lite crunchkänsla och de är inte direkt sockerfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.