Stek champinjonerna utan fett i stekpannan tills vätskan de ger ifrån sig har dunstat. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
I vårt hem har det inte riktigt gått hem med det här med foliepaket. Det bästa med den är att allt är inpaketerat i samma paket och funkar både i ugnen och på grillen
Smidigt med allt i ett. Låt puttra någon minut och häll sedan allt över fisken och riset. Stek sedan på diverse grönsaker, jag tog hackad gul lök, squash och broccolibuketter
Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Tillsätt champinjoner, scharlottenlök samt vitlök, låt fräsa en stund. 5 stora scharlottenlök. Bryn grytbitarna ordentligt i smör och krydda med Lawry´s seasoning salt och peppar
Så smidigt med alltiett-gratänger ibland. 4 kycklingfileerca 300 gram haricoverts (eller hur mycket du vill ha)1 gullök3 vitlöksklyftor10 champinjoner1 dl creme fraiche2 dl grädde1 msk kycklingfond2 dl riven ost Koka haricovertsenett par minuter, låt rinna av och lägg i en ugnsfast form (om de är färska kan du lägga dem i formen direkt). ca 300 gram haricoverts (eller hur mycket du vill ha)
Blanda allt till reduktionen i en kastrull. Här nedan följer länkar till mina svenska kokböcker, just nu har Bokus rea på både Diabeteskokboken och Bönkokboken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.