(tog medchili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Stek löksorterna mjuka ilite smör utan att de tar färg. Häll i grädden samt halva mängden mjölk tillsammansmed löksorterna och låt alltsammans koka upp
Låt allt puttra i några minuter så att den tjocknar lite. (Jag har inte räknat med matoljan som används vidstekningen för det är en hel köttbit som inte suger åt sig det)
(tog medchili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 8 - 10 potatisar. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk rosmarin. 1½ - 1 buljongtärning. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog medchili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Man kokar små potatisar och sen lägger man de på en ugnsplåt och krossar alla potatisarmed en potatisstompare och sen droppar man över den goda senapsvinägrettenisprickorna som ger potatisarna smak och krisp
Potatisgratängalltiettmed vegfärs och dippmix. För att få en matig 'alltiett gratäng' så hade jag ilite hemmagjord vegfärs (går att byta ut mot hackade champinjoner, se tipsi receptet)
Kokosolja tillstekning. Kycklingalltiett. Och perfekt medallti samma gryta. Detta började som en tanke, blev sedan början på en rätt, sedan ångrade jag mig och tänkte om, sedan ångrade jag migigen och här är resultatet
Betygsätt detta. Det här är en annorlunda men riktigt god potatissallad, som serveras ljummen som tillbehörtillstekt kött, korv, kyckling eller fisk – den passar faktiskttill det mesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.