Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
INGREDIENSER (6-7 portioner). 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. Ris eller pasta för 6-7 portioner. 6-7 portioner. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Blanda ner kyckling- och svampröran i risotton. Svamp och kyckling risotton. Stek svampen. En hel del svamp,jag hade egenplockad som motsvarade typ 2 burkar kantareller. 0,5 - 1dl torkade höstkantareller. 0,5 - 1dl torkade
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.