) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Tillsätt bara så mycket apelsinsaft så smeten går ihop och kan rullas till bollar
Idag har Emmis & jag pysslat med lite godistillverningtill oss – och till våra vovvar. Båda gjorde vi i micron… Smidigare, billigare & snabbare hundgodis får ni leta efter
Det blir våfflor till lunch. Här blir det våffelkalas. Vispa ägg och vatten med mjöl till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret som har fått svalna, salt och socker
Kör strösocker och mandel i mixern eller mixa med stavmixern tills det blir finfördelat. Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
Den långsamma jäsningen i kylskåp gör att brödet blir godare tycker jag. När jag jobbade i kök lärde jag mig att slänga ihop en deg på lite av varje och jäsa över natten, för att sen baka ut till limpor på morgonen till lunchen den dagen
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.