Jag har liksom inte längre någon koll på dagarna. Jag har precis avverkat några timmar i böckerna och ska alldeles strax baka, jag kom underfund med att det som behövdes här hemma var både blåbärscheesecake och äppelkaka så det är vad som står på schemat nu i eftermiddag (och självklart kommer recept upp i dagarna)
Blomkål är grönsak nummer två i min receptutmaning – 30 dagar grönsaker. Related 30 dagar grönsaker. Blomkål är grönsak nummer två i min receptutmaning – 30 dagar grönsaker
Små och söta är gröna ärtor många barns favoritgrönsak och för de som inte gillar dem så handlar det oftast om att man har blivit serverad ärtorna fel – överkokta
Jag gillar tillbehör. Något som piffar till och lyfter en maträtt. Inte bara utseendet utan även smaken. Ett exempel på tillbehör som både är snyggt och riktigt gott är Syltad Rödlök
Man tager vad man haver. Ja, det var den helgen det. Helgen gick snabbt som vanligt men vilken helg vi har haft, jätteskönt väder, jobb i trädgården varvat med matlagning och båttur
Redan efter ett par dagar har du lätt syrade grönsaker, fulla med nyttiga bakterier. Mellan 15 – 18 grader C är en idealisk temperatur för styrning. Det börjar bubbla i burken efter 1-3 dagar
Ställ in i ugnen i ca 35 – 40 minuter, beroende på hur stora bitar du skurit. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.