3 i
grönsksutmaningen – 30 dagar grönsaker är baljväxten gröna ärtor. I dag blir det två recept, en ärtpesto och en grön ärtsoppa med ruccola – båda klara på ca 10 min Det är bara att välja!
3,5 dl
frysta eller färska gröna ärtor
5 msk
olivolja eller mer
50-75 g
getost av cream cheese-typ eller peccorino (kan ersättas med mixad, blötlagd mandel eller cashews)
1 msk
citronsaft
1-2 klyftor
vitlök
1 näve
färska örter (basilika) eller ett ca 3-4 msk frysta (enbart basilika går bra, andra förslag är att blanda valfritt med timjan, oregano, dragon och körvel)
Genisoppa, grönaärtor och wasabi4 port600g frysta grönaärtor1 gul lök2 vitlöksklyftor1 liter grönsaksbuljong1 dl vitt vinca 2 tsk wasabiev lite citronsaftHacka löken och stek mjuk i lite olja i botten av en kastrull, hacka vitlöken och låt steka med någon extra minut
Hade svårt att bestämma mig idag om fisken skulle ligga i såsen eller vara vid sidan av. nu blev det det sistnämnda men båda varianterna funkar säkert bra
Nu börjar grönsakerna bli så där härliga och krispiga så det passar kanon att dippa i denna sås. Mängden sardeller avgör ni själva men var inte feg det blir jätte gott
Foto. Mia Hagenmalm. Vegetraisk måndag igen. Jag äter mycket mindre kött än vad jag någonsin har gjort. Förr blev det en vegetarisk måndag och resten sovel, men nu är det nästan, nästan tvärt om
Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Lägg ner kycklingen och grönsakerna, låt koka i ca 7-10 min, beroende på storleken på grönsakerna
Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl
Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god. Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.