För mig började det med att jag ville göra en sallad med tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande
Romanescon fick bli den lite matigare delen i kvällens goda sallad. Med en smakrik vinaigrette på allt det goda känner jag mig nu färdig för lite soffhäng
Vi grillade när våra kompisar Martin och Annika kom på besök. Till det serverade vi bl a denna sallad. Dressingen tog jag inga mått på, men jag kan berätta vad jag hade i den
För såsen blandar du bara ihop alla ingredienserna (kvarg, citronsaft, dill och salt). Matig sallad med röda linser, räkor och sparris ✨ Supergod, snabblagad och pricken över i med en fräsch och syrlig örtdressing av kvarg
Mitt tips är att ni använder ekologiska produkter i den mån det går när ni gör salladen (och övriga rätter förstås, men här känns skillnaden extra tydligt) för smaken blir så mycket godare och fräschare då vill jag lova
Koka grynen enligt förpackningen och låt svalna. Vi firade Jacobs födelsedag och jag gjorde 3 olika sorters pajer och till dem gjorde jag en matig sallad med 5 olika sorters gryner
Så nu kör vi på sallader i olika varianter, ibland som ensamrätt och ibland som sallad till maten. Mellandottern har fått dille på sallad med halloumi i
Eftersom att marineringen är snarlik och de flesta ingredienser är densamma har de båda salladerna en liknande smak, men jag tycker att det blev en god tvist på det hela
Skit nu inte i det här bara för att det är en lång ingredienslista och ser krångligt ut. Det här är inte alls svårt att tillaga och det är en rätt som passar perfekt att göra i STORT lass, för salladen gör sig bra att även äta kall eller värma på i efterhand (funkar även bra att frysa in i matlådor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.