Eleganta Mozartkulor, som ser väldigt proffsiga ut, men ganska enkla att göra. Om att smälta choklad Ren choklad innehåller kakaosmör som kristalliserar sig lätt, till skillnad från annat fett
En av mina absoluta favoriter bland allt gott julgodis är absolut trillingnöten. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel ringla över godisbitarna
Denna lena choklad kula som kan smaksättas i oändlighet är ett av mina måste till jul. Lägg polkagrisen i påsen och banka/kavla så att du får fint polkakross
Forma en kula som ska vara hård och fast när smeten är klar. Klipp bakplåtspapper i rutor som är 8x5 cm. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka sakta tills termometern visar 155°, eller gör ett kulprov. Tänk på att det lång tid att koka knäck, ca 45 minuter beroende på kastrull och hur häftigt det kokar. Sätt i en pinne 2–3 cm ner, i varje strut. 5 dl sötmandel
Krossa pepparkakor så att det blir som ett fint mjöl och rulla bollarna i det. Jag kommer definitivt att göra dem fler år men då kommer jag nog att tillsätta lite fint rivet apelsin eller annat citrusskal också
Det är basingredienser som de flesta har hemma. Inte ens en glassmaskin behöver du. längst bak i bild är drottningglass, i mitten konjaksglass och längst fram är lakritsglassHur gör man då glass utan maskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.