Merry Christmasto all my close, dear and to you who visits my blog. I hope everyone has a nice, peaceful Christmas holiday with good food and good company
Peel and top & tail the carrot, then slice very thinly. Blitz the rest of the ingredients together for 30 seconds or so, until you have a thick marinade. Place the carrot and marinade into a dish, mix together so that all of the carrot slices are coated, and set to one side for 30 minutes. Heat your oven to200°C/400°F. Place the carrot strips side-by-side on cookie sheet (line it with parchment or a silicone mat if it’s not non-stick), spread the rest of the marinade evenly over the strips, and then bake for 15-25 minutes, depending on how crispy you want your ‘bacon’ to be
Nu myser vi ner oss i soffan efter en hel dag på baksidan med sol, vattenpistoler å bus. Blanda ihop vegfärs med dina bästa kryddor (vi tog svartpeppar, salt, chilipulver, vitlök)2. Blanda i ströbröd å knåda ihop allt till en kladdig massa, ställ in i kylen några timmar så allt sätter sig lite 4
Combine all ingredients together in a saucepan and heat over low heat until simmering. You can also throw everything in the crockpot and set it on low or high with the top off
Receptet är ur Två systrars söta av Lisa & Monica Eisenman, 2005Pajdeg6 dl vetemjöl6 msk socker300 gram smör/margarin - laktosfritt alternativ finns2 nypor salt3-4 msk iskallt vattenKör alla ingredienser tillsammans tills det är en fin deg. In i ugnen i ca 40 minuter på 200'C, låt svalna på galler. 3-4 msk iskallt vatten
) Dessutom har jag kokat ihop en tokläcker fransk köttgryta på högrev, svamp, apelsin och annat smaskelimumsigt, men den får ni vänta på till nästa inlägg
Imorgon är det bara två futtiga veckor kvar till julafton. Jag anar att det är birten på "julighet" här i huset som gör att det de facto går trögt att komma igång med julandet
Separera äggulorna från äggvitorna. På nyår gjorde vår vän Ullis denna grymma efterrätt. Jag gjorde en variant idag med en fin belgisk mjölkchoklad som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.