Smält smör och häll i mjölet i en stor kastrull. Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Har ni aldrig smakat en riktigt god, klassisk mac andcheese så bara måste ni prova detta recept. Mac andcheese är en amerikansk klassiker och tillagar du den på rätt sätt så kommer du aldrig att vilja koka vanliga makaroner igen
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Blanda ned osten och rör tills den smält ned helt. 3 dl standardmjölk. Så här gör du. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, gärna gjutjärn, vispa ned mjölet och bryn i ca 2 minuter
Förra veckan var jag på Citygross och där hittar alltid jag så många goda ostar bland annat den mörka cheddarosten, färdigriven på påse och dessutom ekologisk, liksom den rivna mozzarellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.