Majonnäsen är klar när den fått en krämig konsistens. Spara recept 3. 3 tsk. 3 tsk. Så här gör du. 15 minuter. Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger
Blanda sojamjölk, dijonsenap och vinäger och mixa ihop för att sedan på högsta hastighet droppvis tillsätta rapsolja, när du märker att majonnäsen börjar gå ihop kan du hälla en jämn stråle tills du fått en fin krämig majonnäs
Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
OBS att vissa mixar går för fort och slår sönder majonnäsen så att den inte tjocknar. Själv gör jag en sats enligt nedan och kan sedan snabbt plocka fram lite och smaksätta för t ex
smak 3. Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar. Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet
Det klarade smöret som blir över använder jag till exv. Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
3, 3/4 dl strösocker. 300 g rumsvarmt smör. 3 dl florsocker (ev. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda bottnarna 30-34 minuter. När alla bottnar är på plats bred då ett tunt lager frosting över hela tårta, låt sedan stå i kylen 30 minuter (låt frostingen stå kvar ute i rumstemperatur). 3, 3/4 dl strösocker. 300 g rumsvarmt smör. 3 dl florsocker
Du kan ha andra örter i olivoljan, tex färska timjan- eller rosmarinkvistar. Här kommer två smaksatta sorter som är fantastiska att ha i sallader eller som en dippa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.