I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer
3 tomater. 3 dl riven ost. 3 tomater. I veckan när Leif var borta var jag tvungen att komma på maträtter som tillagas inne på spisen eller i ugnen, trots att det var finväder
Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€. Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Jag hittade både skor, underkläder och ett gäng med nya tröjor att fylla garderoben med. Soppan får ni dock vänta med ett litet tag, men istället kanske jag skulle kunna fresta er med torsk under ett citron- och spenattäcke
Tillsätt sedan florsockret lite i taget under fortsatt vispning. Smält resten av den vita chokladen. Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad
(Häll av konserverade bönor och skölj gärna av dem under rinnande kallt vatten innan de används). Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.