Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda påendeg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Grunddeg250 g smör, rumsvarmt 6 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker. 1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Skär sedan i skivor och placera sylt/gele i en klick påmitten. Här kommer grundrecept påmördeg. Rulla ut små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper
En sats fick kanel och socker på och en fick hallonsylt. Forma degen till bollar och smaksätt med något av följande eller varför inte göra halva satsen med syltkakor och halva kanelkakor
Därefter placeras två rullar på plastfolie och de resterande två ovanpå (schack-färg). Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delengenom att baka in vaniljsockret
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakormen när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.