Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen
Tillsätt den kondenserade mjölken. NewYork cheesecake – gör så här. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. naturell färskost, (à 200 g). 8 person(er) Ingredienser Cheesecake botten 12 grahamskex, eller digestivekex 75 g smör 3 msk strösocker Fyllning 2 pkt naturell färskost, (à 200 g) 1 burk kondenserad mjölk, (397 g) 3 ägg 1 citron Garnering hallon, el andra färska bär
175 g smör3 dl strösocker1,5 dl kakao0,5 dl ljus sirap1 nypa salt3 ägg2,5 dl vetemjöl150 g hasselnötterGlasyr. 2,5 dl vispgrädde200 g mörk choklad, gärna 70%1 tsk smörSätt ugnen på 175 CSmörj och bröa en långpanna 30x40 cm, eller lägg i ett bakplåtspapperVispa smör och socker poröst. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter, den ska vara lite kladdig när du tar ut den. 2,5 dl vetemjöl
Smarrigaste browniebitarna bjöd vi på till kaffet när vi hade middagsgäster i lördags. Här på västkusten har det slått om till flera plusgrader och man riktigt hör dripproppandet utanför huset
NewYork Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. 21/2 dl kesella 10%. 2 tsk vaniljsocker. 200 g vit kvalitetschoklad. 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta). Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 21/2 dl kesella 10%. 2 tsk vaniljsocker. 200 g vit kvalitetschoklad. 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Den måste stå till sig i kylen. Kyl den över natten så den får stå till sig. 600 gr philadelpiaost21/2 dl kesella2 tsk vaniljsocker1 dl grädde1 dl maizena3 ägg200 gr vit fin choklad1/2 ask färska jordgubbar. Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri. 21/2 dl kesella. 2 tsk vaniljsocker. 200 gr vit fin choklad
Tillsätt äggen och vispa väl. Sätt på ugnen på 200*. 2. Höj tempraturen i ugnen till225*. 2 tsk vaniljsocker. 200 g vitchoklad (gärna med lemon/lime smak)
Platta ut försiktigt, platta inte till för hårt för då blir botten för kompakt. Men när allt kommer omkring är alltid en klassisk NewYork Cheesecake den jag gillar allra bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.