Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. 2 skivade tomater. 1,5-2 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter. 2 skivade tomater. 1,5-2 dl riven ost
3 st avocadoca 5 dl vatten1 buljongtärning2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen. 2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen
ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen
Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
Smakar frisk kokos och kostar strax under 100 kr för 326 g. Populära inlägg senaste 7 dagarna. Kokosfett gör oss smala - 33 intressanta fakta om kokosfett
ca 12 bitar150 g smör150 finhackad vit choklad½ dl kokosmjölk2½ dl strösocker3ägg1 tsk vaniljsocker2½ dl vetemjöl1 dl lättrostade kokosflingorSätt ugnen på 200 grader. Häll smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. ca 12 bitar
2 port. 1 kg frysta gambas, med skal2 st vitlöksklytor, hackadeca 1 tsk chilismör och olja att steka isalt och pepparca 1 dl matlagningsgräddepastaBörja med att tina och skala dina gambas. 2 port. 2 st vitlöksklytor
200 g kavring75 g smör3 dl gräddfil1 burk matjesill2 ½ dl kesella1 rödlök3 gelatinblad1 msk sillspad½ tsk malen svartpeppargräslökSmält smöret, mixa kavringen och blanda sen ihop det. 200 g kavring. 2 ½ dl kesella
50 g jäst100 g smör5 dl standardmjölk2 ½ dl lätt kesella1 g saffran2 dl strösocker17 dl vetemjöl½ tsk salt1 st ägg100 g smörvaniljsockerpärlsockerSmält smöret i en kastrull. Skär 2 cm breda remsor, som du sedan skär längs med i mitten,så att det ser ut som byxor. Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarnajäsa övertäckta i ca 30 min. 2 ½ dl lätt kesella. 2 dl strösocker. 225 grader och
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
En gammal hederlig flintastek. Färdig marinerad, bara att grilla direkt. Enkelt, bekvämt och gott. Men självklart klår den inte en riktigt härligt mör och själv-marinerad oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.