Äntligen har jag nu bakat saffransbullar. 100 g smör. 1½ dl strösocker. ca 15 dl vetemjöl. 1 dl socker. 1 msk vaniljsocker. 1 uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och grädda i 250 grader i ca 10 min. 100 g smör. 1½ dl strösocker. ca 15 dl vetemjöl. 1 dl socker. 1 msk vaniljsocker. 1 uppvispat ägg. ca 10 min
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st). 4 dl mjölk150 g smör. 2 kuvert (1 g) saffran. 1/2 tsk salt. 1 tsk malen kardemumma. 1 dl vit sirap. 1/2 dl strösocker. 1 ägg. ca 10 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix. (spara ca 1 dl till utbakningen). 150 g rumsvarmt smör. 1/2 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 150 g mandelmassa. 1. Börja med att mortla saffranet tillsammans med 1 tsk socker. Rör om och låt svälla i 10 minuter. 10. 11. 12. 13. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st). 150 g smör. 2 kuvert (1 g) saffran. 1/2 tsk salt. 1 tsk malen kardemumma. 1 dl vit sirap. 1/2 dl strösocker. 1 ägg ca 10 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix. (spara ca 1 dl till utbakningen). 150 g rumsvarmt smör. 1/2 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 150 g mandelmassa
Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min. Låt jäsa ordentligt under en duk 1-2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. 17 kom. 1 g saffran (2 påsar). 150 g smör rumstemperatur. 170 g strösocker (1,7 dl). 3 g vaniljsocker (1tsk). 120 g smör rumstemperatur. 1 st ägg
Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt. Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar
Fyllning150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl florsocker1 msk vaniljsocker. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim. Bullar½ g saffran + 1 tsk strösocker50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt3 ägg225 g smör, rumsvarmt12–14 dl vetemjöl1 ägg för penslingFlorsocker. 150 g smör. 1 ½ dl florsocker. 1 msk vaniljsocker
Saffransbullar med mandelmassa är ett måste till jul/påsk. 100 mjukt smör i bitar. 11/2 dl socker. 1 st ägg. Ca 15-16 dl vetemjöl special. 1 dl socker. Jäs i 1 timme. Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills bullarna fått färg. 10 50 gram jäst. 100 mjukt smör i bitar. 11/2 dl socker. 1 st ägg. Ca 15-16 dl vetemjöl special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.