Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. ca 150 g god ost i skivor. Till 2 - 3 portioner. Grädda 2 formar. Ca 20 minuter att förbereda. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. ca 150 g god ost i skivor
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. DAGENS RECEPT 14-09-16. 2 gula lökar. 2 msk olja. 250 g spaghetti. Ca 15 minuter att förbereda. 2 gula lökar. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 msk olja. 250 g spaghetti
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1 tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Blanda ägg, vaniljsocker och mosade bananer (det ska vara ca 2½ dl mos av bananerna) och rör ned blandningen i massan. Fördela smeten i 2 smorda springformar och grädda bottnarna i 200 graders ugn ca 35 minuter. Rör drygt 50 g smör eller margarin och 250 g florsocker smidigt. Tillsätt ½ tsk vaniljsocker och 1 - 2 msk mjölk så att crèmen blir smidig i konsistensen. 150 g smör eller margarin. 2 ägg
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 2 tsk salt. 2 dl crème fraîche. 2 fiskar ca
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
DAGENS RECEPT 14-07-22. 2 tsk maizena. 2 vitlöksklyftor. 2 äggulor. 2 äggvitor. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 15 minuter. Häll såsen i formen och ställ tillbaka den i ugnen ca 15 minuter. 2 tsk maizena. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 vitlöksklyftor 1 tsk oregano
DAGENS RECEPT 14-09-04. 2 gula lökar. 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. 2 tsk basilika. Börja med att blötlägga lergrytan med lock ca 15 minuter i kallt vatten. Ställ grytan i kall ugn och sätt värmen på 200°. Ta ut grytan och låt den stå med locket på ca 15 minuter. Ca 20 minuter att förbereda. Ca 15 minuter att eftersteka i grytan. När du använt din lergryta ca 100 gånger är det dags att rengöra den ordentligt. Fyll den då med vatten, tillsätt litet oparfymerat diskmedel och ställ in det hela i 200° ugn ca 1 timme. 2 gula lökar. 6 tomater eller 1 burk, 400 g 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. 2 tsk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.