100 gram
vit choklad 100 gram mörk choklad 1/2 påse med polkagrisar
20 cm,
lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två. under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
12-14 dl vetemjöl. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel. Det kanske är fler än jag som tycker det är svårt att komma på något att bjuda på till glöggen
Samlar ständigt på mig goda recept och inspiration på nätet och ifrån tidningar. I tidningen Buffé från Ica blir man ständigt frestad att prova på nya rätter och smaker
Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat. Men man bakar dem alltid så stora, och de är rätt så mastiga att äta
Vi firar inte Lucia till minne av henne dock utan i den julianska kalendern inträffade vintersolståndet den 13 december dvs årets mörkaste natt. 12-14 dl vetemjöl
Här kommer det sista receptet som innehåller saffran för i år, jag lovar. Även om saffran känns som en jul- och luciakrydda så kan man använda den året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.