Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
0,5-1 g saffran. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran
Blanda alla torra ingredienser (spara 1-2 dl vetemjöl till utbakningen), tillsätt dem och blanda snabbt ihop med degvätskan till en lös deg. Ta ut bröden när de fått fin färg efter 3-4 minuter. 9-10 dl vetemjöl
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 36-40 st. 8 dl K-special. 36-40 st
(om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Känn med en sticka om potatisen är mjuk - då är frestelsen klar. 4-6 portioner. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 4-6 portioner
Första December och i går kom den första snön här på ön. ca 50 små (16-20 stora). 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk malen ingefära. 1-2 tsk malen nejlika. 2-4 msk florsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). 16-20 stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.