Vilken härlig söndag det blev denna första junidag. 1 stor baguette. 1 burk tonfisk(köp ingen "ful"-tonfisk). ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter. 1 stor baguette. 1 burk tonfisk(köp ingen "ful"-tonfisk). ca 0,5-1 dl majonnäs. 1,5-2 dl riven ost
3 st avocadoca 5 dl vatten1 buljongtärning2 dl matlagningsgrädderöd lökstenbitsromcreme fraichesalt och peppar Koka upp vattnet med buljongen. 1 buljongtärning
ca 4 portca 150 g köttfärs1gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen. ca 150 g köttfärs. 1 gullök. 1 burk majs. 1 tomat. 1 burk salsasås
bondbönesoppa, eller även kallat bondbönvällingca 15bönskidorvatten1 dl grädde1 buljongtärningpepparPlockade ur bönorna ur skidorna, hällde sen på vatten precis så det täckte dom. 1 dl grädde. 1 buljongtärning
150g smör, 11/2 dl mjölk, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 5 msk kakao, 2tsk bakpulver, 4 dl vetemjöl. sätt ugnen på 175 grader smörj och bröa en form. Grädda tills den fått lite färg jag hade 15 min. 200 g 70% choklad, 1 dl grädde och vi hade jordgubbströssel. 100g mjukt smör, 1dl socker, 2 msk sirap, 2dl mjöl, 2 msk kakao, 1/2 tsk bakpulver, 1tsk vaniljsocker, 20 st Marianne godisar. Rulla i två längder och platta till dem med fingrarna på en bakplåtspapper grädda 175 grader i ca 15 min. 220 g smör, 4 msk sirap, 5 dl vetemjöl, 2 dl socker, 11/2 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, 200 g marabou saltlakrits. Grädda ca 8-11 min på en klädd plåt. 100 g smör, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 2 ägg,1 dl mjölk, 2,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver. Grädda 175 grader ca 15 min. 150g smör,. 1/2 dl mjölk,. 1 msk vaniljsocker,. 200 g 70% choklad, 1 dl grädde och vi hade jordgubbströssel
Matchen i tisdags gick bra, vi vann med 3-1 och det var roligt att göra mål =) Vi kan spela mycket bättre och jag ljuger inte om vi skulle fått in 5 mål till och inte släppt in 1 mål. Väntar in en beställning från lager 157 både åt mig å barnen =)
ca 12bitar150 g smör150 finhackad vit choklad½ dl kokosmjölk2½ dl strösocker3ägg1 tsk vaniljsocker2½ dl vetemjöl1 dl lättrostade kokosflingorSätt ugnen på 200 grader. ca 12 bitar. 150 g smör
Köpte ett kilo frysta gambas med skal för 180 kronor. 1 kg frysta gambas, med skal2 st vitlöksklytor, hackadeca 1 tsk chilismör och olja att steka isalt och pepparca 1 dl matlagningsgräddepastaBörja med att tina och skala dina gambas. 1 kg frysta. ca 1 tsk chilis. ca 1 dl matlagningsgrädde
200 g kavring75 g smör3 dl gräddfil1 burk matjesill2 ½ dl kesella1 rödlök3 gelatinblad1 msk sillspad½ tsk malen svartpeppargräslökSmält smöret, mixa kavringen och blanda sen ihop det. Tryck ut i botten på en pajform med löstagbar kant, låt sedan stå i kylen i 15 minuter. 1 burk matjesill. 1 rödlök. 1 msk sillspad
50 g jäst100 g smör5 dl standardmjölk2 ½ dl lätt kesella1 g saffran2 dl strösocker17 dl vetemjöl½ tsk salt1 st ägg100 g smörvaniljsockerpärlsockerSmält smöret i en kastrull. Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta avmjölet (spara cirka 1 dl till utbakningen). Vik degen på hälften så att den blir50x15 cm. 100 g smör. 1 g saffran. 17 dl vetemjöl. 1 st ägg. 100 g smör. 15 cm
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
En gammal hederlig flintastek. Färdig marinerad, bara att grilla direkt. Enkelt, bekvämt och gott. Men självklart klår den inte en riktigt härligt mör och själv-marinerad oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.