Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Det tar mindre än 2tim att baka alla. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 11dl vetemjöl
Grunddeg250 g smör, rumsvarmt 6 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker. 1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Jäs bullarna minst en halvtimme under handdukar. Fyll semlor med mandelmassa lagom lösrörd med blåbär + inkråm från bullarna, samt grädde vispad med vaniljsocker och mosade blåbär
Det finns en deg man kan göra många goda sorters kakor av och det är mördeg. 175 grader. 200 g smör. 270 g (4 1/2 dl) mjöl. 90 g (1 dl) socker. 1. 2. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 15 min. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Grädda i 175 grader i 15 min. Denna lägger du sedan i plastfolié och låter ligga i minst 1 tim i kylen. 2 msk kakao. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Till den andra tillsätter du 2 msk kakao (eller mer om du så önskar). 175 grader. 200 g smör. 270 g (4 1/2 dl) mjöl. 90 g (1 dl) socker. 2 msk kakao
Älskar man nutella då måste man baka dessa saftiga och goda bullar. 175 gram smör. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 1/2 kryddmått salt. Ca 11/2 liter vetemjöl. Skär sedan cirka 1-11/2 cm breda remsor från den vikta degens kortsida, och tvinna längderna så att det blir små snurror. Sätt ugnen på 225 grader. 12 50 gram jäst för söta degar. 175 gram smör. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 1/2 kryddmått salt. Ca 11/2 liter vetemjöl
fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. 150 g smör. 1 msk stött kardemumma. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 175 g rumsvarmtsmör. 2 tsk vaniljsocker. Jäs 1 timme. Dela degen i 2 o kavla ut. In i 225 grader i ca 8-10 min. 150 g smör. 1 msk stött kardemumma. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 175 g rumsvarmtsmör. 2 tsk vaniljsocker
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minuter. 1 tsk salt. 1 msk brödkrydda (valfritt). 1 dl farinsocker. 11/2 l mjöl (se kommentar). 1 ägg. 1 ägg till pensling
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3 sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 200 g vit choklad. 1 dl vispgrädde. rivet skal av 2 lime. 25 g smör. 1 msk honung. 1 msk ljus sirap. ) 200 g vit choklad. 1 dl vispgrädde. 2 lime. 25 g smör. 1 msk honung. 1 msk ljus sirap
Dela degen i 2 delar och kavla ut en stor rektangel. Dela varje rektandel i 20 bitar, ca 6x6 cm. Vik ihop alla fyra kanterna till mitten samt tryck ihop hårt och lägg knytena i pappersformar på 2 plåtar. Grädda plåtarna i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. 1 tsk salt. 150 g smör. 1 tsk stött/malen kardemumma. ca 10-12 dl vetemjöl. 5 - 2 tsk kanel. 1 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.