Det klassiska sättet att lägga in är med en sk 1-2-3-lag. 1-2-3-lag. 1-2-3-lag. Koka upp din 1-2-3-lag med grovt skuren lök, senapsfrö & salt. Koka upp din 1-2-3-lag. 1-2-3-lag
Pressgurka är gott det vet ju alla, men hur många gör så här. Genialiskt. Foto. Winborgs / Unilever. Recept. 1 dl ättika, 12%2 dl socker3 dl vattenVitpeppar, dill och chili efter tycke och smak Gör så här
ÄPPELKAKA 1-2-3100 g socker (ca 1 dl)200 g margarin (eller knappt 2 dl olja)300 g vetemjöl1 stort äpple, skalat och skuret i fina klyftor (sorten 'Aroma' denna gång)kanelBlanda ihop socker, margarin och mjöl till en deg. 1-2-3100 g socker
Alltså igår gjorde jag picklad rödlök och wow vad gott det var. Varför har jag inte gjort det tidigare, det var ju så enkelt och kan varieras på en massa sätt
Att göra picklad rödlök är inte svårt och lyfter vilken maträtt som helst (nästan). Vi brukar ha det till fredagstacosen och gör att den känns så galet mycket roligare
Jag gör den på en 1-2-3- lag men jag vet en del brukar dra ur vätskan ur gurkan med salt först. Ja herre jisses jag har inte varit här nu på ett tag, och se här har det blivit ändrig på Blogg
De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite. 1-2-3 lag
Inlagd squash2 squash grön eller gul (ca 600 gr)1 gul lök2 dl ättikssprit (12 %)4 dl socker6 dl vatten2 tsk senapsfrö gula eller bruna3 msk grovt hackad persiljaDela squashen på längden och skiva den tuntSkiva lökenBlanda ättika, socker och vatten (egentligen den gamla klassiska 1-2-3 lagen)Låt lagen koka upp och lägg i senapsfrön och låt svalna
1-2-3 lag. Gör en 1-2-3 lag. 1-2-3 lag. Kål är otroligt nyttigt och billigt och dessutom gott också. Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök
Jag gjorde en klassisk inläggning med en 1-2-3 lag och lite pepparrot. Läser man receptet nedan så kan man se att ättika-socker-vatten proportionerna inte är 1-2-3 och det beror på att jag använder 24% ättika och räknar man om till 12% så följer det proportionerna
De flesta har nog ätit inlagd gurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten
Koka upp en 1-2-3 lag (det vill säga vinäger, socker och vatten - ja, jag använder vinäger istället för ättika då det är lättare att hitta i Milano) och släng ner ingefäran i samma lag
1-2-3 lag till 1-1,5 liter packade lingon. 1-2-3 lag till. Då var det dags igen att lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Kokade en 1-2-3 lag. Kokade en 1-2-3 lag. Skink&Ostpaj med Broccoli. 22 december 2014 @ 18. 25. Att göra Skink&Ostpaj är en fin, enkel och god rätt att göra när det så här i jultider blir en skinkbit över som man inte orkar äta som den är
Enkel 1-2-3 pickling (rödlök, jalapeños…). Smashburgare är på allas läppar just nu. Men vad är det egentligen och vad ger det för fördelar jämfört med andra metoder
1-2-3 -lag (1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten). Det har trillat in en del förfrågningar på tips för nyår och även julmiddag om man är sugen på något annat än julbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.