Rör ihop lagen eller koka ihop den och låt svalna. 12 st lagerblad. 11 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk
Skiva chilin tunt och lägg detta samt salt och peppar i den nykokade lagen. Den här pickladerödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst
Låt det svalna i lagen. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite. Om man vill så kan man såklart öka på vattnet till 1 1/2 dl. 2-3 rödlökar · 1 dl vatten · 1 dl socker · 1/2 dl ättika (12%). 1-2-3lag. 2-3 rödlökar. 1/2 dl ättika
När lagen svalnat något häller man den i en glasburk och fyller på med tunt skivad rödlök. Lag. Pickladrödlök är ett mycket gott tillbehör till i princip vad som helst
Picklad/syltadrödlök – en spännade touch till en vanlig sallad. Här har det grillats för fullt till middag och nu tänkte jag att ni skulle få ett litet recept på ett gott tillbehör till maten/salladen
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Ett lagerblad. Pickladrödlök är ett perfekt grilltillbehör som är enkelt att göra. Tre färska rödlökar. Lägg i löken tillsammans med lagerblad och chili, rödbetssaft, lite salt och peppar
Så gott och den blir mildare när den är picklad. 2 rödlökar, skiva tunt, gärna med mandolin 1½ dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättikssprit 12% 1. - Läs hela inlägget här 2 rödlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.