Idag har det varit en riktigt grå dag, men vi hann med en promenad på en mil idag också. Satt och tittade på lite bilder som jag tog i djurparken, vilken tur vi hade med vädret
På mina två kvadrat så blir påskalammet enkelt och framförallt grillat. Pappa brukar alltid servera en ärtpuré med mynta till lammet och här är min egen variant
Va. Oh, nej. Tänker ni nog nu. Pannacotta. Är inte det liite år 2000. Och visst är det det. För att vara helt ärlig så är jag egentligen inte ens speciellt förtjust i pannacotta
God mat på resan till Turkiet Nu är vi ute på resande fot igen. Eftersom tågtrafiken varit så osäker i vinter med många timmars förseningar, så åkte jag ner till Arlanda dagen innan flyget tog oss ner till Turkiet igen
Kräftor, kräftor, kräftor. Jag älskar kräftor. Det ligger något djupt tillfredsställande i att få kasta all finess, polityr och gott bordsskick åt sidan, och i stället få hänge sig åt ett ohämmat, sörplande, smackande, slafsande och kastande av ursugna kräftskal och urpillade klor åt höger och vänster
Ibland är det bra att vara lat. I höstas brydde jag mig inte om att tömma krukorna med örtkryddor som står bredvid uteplatsen – och i helgen kunde jag skörda rekordtidig oregano
Snabbt och lättlagat. Idag får du hela 3 recept i 1 inlägg, nästan som ett Kinderägg för vuxna. ). Snart bär det av till Turkiet för att övervintra, det är rätt mycket som ska fixas inför en 2-3 månader lång vistelse
Idag blev det, som så ofta, rester till lunch. Vad fanns i kylskåpet. En bit zucchini, lite purjolök,några skivor salami från påskbuffén, en ledsen tomat och en ostkant
Orange är vårens modefärg, har ni märkt det. I varenda klädbutik och på varenda klädställning trängs plagg i alla upptänkliga nyanser av orange, och även när det gäller heminredning är modefrgen orange
Det har varit en bra helg, det här. Lite trädgårdsfix, lite matlagande, lite surdegsbakande. I trädgården har jag planterat två cocktailtomatplantor i stora krukor, som ska stå på altanen så fort man vågar lita på natt-temperaturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.