125 g
av rosmarin, libbsticka (inte så mycket), timjan och bladpersilja (mest).
Fisk
150 g
havssalt (fling)
75 g
purjolök
75 g
av dill, dragon, citrontimjan, citronmeliss, körvel och gräslök
Allround
100 g
grovt havssalt
1 chili
3 klyftor vitlök
75 g
basilika (jag tog även röd basilika men ångrar det eftersom färgen på saltet blev lite grått), rosmarin, timjan, krus- och slätbladig persilja (mest av detta).
Varför gör man sitt eget örtsalt. Enkelt – Blandningen blir unik, smaken fantastisk och dessutom är det ett trevligt alternativ till den klassiska torkningen av örter som vi hemodlare annars brukar ägna oss åt
Länge, länge har jag velat baka morotsbröd - det är ju så hemskt gott. Och fint med för den delen. Av någon okänd anledning har det inte blivit av, men idag - idag var det dags
Recept. Middagshjälpen. mån, 2012-08-20 14. 09. (0). Ärtor, isbergssallad och färska myntablad ger soppan en vacker grön färg och en härligt fräsch smak
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Örtsalt och svartpeppar. Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags. Hon hade bakat kex/knäckebröd. Det finns ju många såna här recept men det hennes är det godaste jag smakat
I helgen när jag satt och surfade på Facebook dök det plötsligt upp ett sponsrat inlägg från Företaget Belvita med en video som gjorde reklam för deras frukostkex
Fyllning2 paprikor, gul och röd3 kycklingfiléer1–2 pressade vitlöksklyftorSmör till stekningÖrtsalt och svartpeppar2 msk hackad timjan2 dl riven ost. Äggstanning3 ägg2 dl vispgräddeÖrtsalt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.