Första plåten jag bakade brände jag delar av men andra plåten blev jättebra. Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott
Detta receptet är inspirerat från ett recept av Madbanditten 2 dl hela linfrön. Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st
Dela med hjälpt av kniv eller pizzaskärare. Detta är ett otroligt gott fröknäcke som går att använda både som bröd med pålägg,samt som tilltugg på fredagskvällen
Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt, går bra att bre med baksidan av en matsked. Det går att hitta hur många recept som helst på nätetnär man letar på fröknäcke
Jag skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill. Min kompis Erica skickade med mig en goodiebag med bl a dessa knapriga fröknäcke, som smakar lite som popcorn
Blanda sedan i sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, salt, (ev. Jag har valt att skriva kummin som en extra kryddning istället för en stående ingrediens då det inte är alla som är förtjust i smaken av kryddan
Jag ledsnar aldrig på det här fantastiskt goda fröknäcket. 1 plåt2 dl majsmjöl1/4 dl linfrön3/4 dl pumpafrön0,5 dl sesamfrön0,5 dl solrosfrön 0,5 dl rapsolja0,5 tsk salt2 dl kokande vattenLite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader. 2 dl majsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.