Häll lite sesam olja i botten av en skål och lägg degen där för jäsning över bakhanduk i 1½ tim. Eller ställ dne i kylen och låt den jära i 2-3 tim det ska vara i kallt förvar
Nuförtiden finns det ju många andra alternativ när det kommer till hamburgare och snabbmat än de stora kedjorna och för några veckor sen testade vi hamburgerrestaurangen BunMeatBun i Farsta när vi var hemma hos några vänner
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Lägg grönsakerna i en bunke eller liknande. Sätt på locket och låt stå i kylen några timmar innan servering, salladen håller sig i minst en vecka i kylen, förmodligen längre
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag tycker det är för enformigt att sleva i sig en och samma konsistens och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.