Enklast är att fylla saften i pet-flaskor och frysa dessa. att göra saft av blommorna. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Det finns såklart ett utbud av ”finare” köpe-köttbullar som man kan välja exempelvis Stensåkra som säljs i mindre förpackning och är himla goda att skiva till smörgåstårtor eller ha kalla som fyllning i baguetter
Men bovetets egenskaper liknar sädesslagen mer än de flesta andra glutenfria mjöl-alternativ. Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur
En BPA-fri plastsil är bäst, eftersom den inte skadar grynen så som en rostfri kan göra. Men kefirgrynen mår inte bra av att stå i kylskåpet ofta och ska inte förvaras där mer än vid nödvändiga tillfällen, eftersom jäst- och bakteriekulturen kan hamna i obalans och kefirgrynen bli förstörda
chili- och paprikapulver. Varje gång jag får ett ryck och gör egen ost undrar jag varför jag inte gör det oftare – det är ju så mycket godare än den man köper och betydligt billigare
En skinkschnitzel är inte sällan panerad, dvs doppad i en röra av ägg och ströbröd, men eftersom den röran duktigt suger åt sig fett, avstår vi det idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.