Ångbåtsbiff
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka
  • 13-5 st gula och röda lökar
  • 12 msk smör
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm socker
  • 11 dl köttbuljong
  • 12 dl kalvfond
  • 11 msk smör
  • 11 krm nymalen vitpeppar
  • 1 potatis
  • 1 Lättkokta grönsaker
  • 14 skivor nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka 3-5 st gula och röda lökar 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm socker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 Till servering potatis Lättkokta grönsakerSkala och skiva löken. Stek den mjuk i smör på hög värme i en stekpanna. Strö på salt och socker och späd med buljong och kalvfond. Efterstek löken under lock ca 5 minuter. Stek biffarna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med lök, potatis efter säsong och lättkokta grönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.