4 skivor
nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka
13-5 st
gula och röda lökar
12 msk
smör
10,5 tsk
salt
11 krm
socker
11 dl
köttbuljong
12 dl
kalvfond
11 msk
smör
11 krm
nymalen vitpeppar
1
potatis
1 Lättkokta
grönsaker
14 skivor
nötkött av ryggbiff, ca en och en halv cm tjocka 3-5 st gula och röda lökar 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm socker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar
1 Till
servering potatis Lättkokta grönsakerSkala och skiva löken. Stek den mjuk i smör på hög värme i en stekpanna. Strö på salt och socker och späd med buljong och kalvfond. Efterstek löken under lock ca 5 minuter. Stek biffarna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med lök, potatis efter säsong och lättkokta grönsaker.
En gammal klassiker som ångbåtsbiff är inte ofta jag gör, men borde göra. Det är ju så tokgott. Jag brukar i vanliga fall servera med skysås men här fick det bli en hemslagen bearnaise med krispig sparris och ugnsrostad sparrispotatis
Båda Ångbåtarna serverar Ångbåtsbiff med stekt rödlök och sky därtill samt stekt färsk potatis. Nästa gång får det nog bli en Ångbåtsbiff men jordnötter är ju inte heller så dumt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.