1 olja
till fritering1. Stek den röda och den gula löken i smör på medelhög värme i ca 5-10 min. Lägg i purjolöken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt därefter övriga ingredienser och låt reducera tills en härligt simmig sås omger löken. Dra åt sidan.2. Förbered lökringarna inför friteringen genom att dubbelpanera dem och därefter låta dem ligga och torka på ett bakplåtspapper. Doppa varje lökring först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Kan förberedas och till och med frysas inför friteringen.3. Fritera lökringarna några åt gången i oljan som ska hålla ca 140-150 grader tills de är gyllenbruna.4. Salta och peppra köttet och stek till önskad innertemperatur. Låt vila någon minut innan servering.Servera biffarna på lökbädd och toppa med de friterade lökringarna, tillsammans med kokt potatis.
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.