Ångbåtsbiff à la Norrskär
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ryggbiffar av god kvalitet
  • 1 potatis
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 gula lökar, skivade
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 vitt vin
  • 1 japansk soja
  • 1 kalvfond
  • 1 honung
  • 1 worcestersås
  • 1 smör till stekning
  • 1 gul lök, skuren till ringar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 vetemjöl
  • 1 panko eller ströbröd
  • 1 olja till fritering1. Stek den röda och den gula löken i smör på medelhög värme i ca 5-10 min. Lägg i purjolöken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt därefter övriga ingredienser och låt reducera tills en härligt simmig sås omger löken. Dra åt sidan.2. Förbered lökringarna inför friteringen genom att dubbelpanera dem och därefter låta dem ligga och torka på ett bakplåtspapper. Doppa varje lökring först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Kan förberedas och till och med frysas inför friteringen.3. Fritera lökringarna några åt gången i oljan som ska hålla ca 140-150 grader tills de är gyllenbruna.4. Salta och peppra köttet och stek till önskad innertemperatur. Låt vila någon minut innan servering.Servera biffarna på lökbädd och toppa med de friterade lökringarna, tillsammans med kokt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.